Posted on: juli 11, 2021 Posted by: admin Comments: 0
Slaapkamer

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je overdag lekkerder in je vel zit en beter kunt functioneren. Het op de juiste manier inrichten van je slaapkamer kan bijdragen aan een goede nachtrust. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat men beter slaapt in een kamer waar in de kleur blauw de boventoon heeft. Is jouw slaapkamer niet blauw? Niet getreurd! Er zijn nog tal van andere trucs die je kunt loslaten op jouw slaapkamer zonder hem blauw te hoeven verven. Ben jij nieuwsgierig welke? Lees dan gauw verder.

Een donkere slaapkamer is key

Om een goede nacht te kunnen maken is het belangrijk dat je slaapkamer echt donker kan worden. Investeer bijvoorbeeld in verduisterende gordijnen of goede rolluiken die maar weinig licht naar binnen laten. Probeer daarnaast vlak voordat je gaat slapen blauw licht van je tv of mobiele telefoon zoveel mogelijk te vermijden en je zult merken dat je veel dieper slaapt en meer uitgerust wakker wordt.

Investeer in een goed kussen en matras

Iedereen slaapt anders. De een slaapt altijd op zijn rug, de ander ligt graag op zijn buik en weer een ander slaapt liever op zijn zij. Deze verschillende slaaphoudingen verlangen eigenlijk ook verschillende type kussens. Vraag jezelf eens af hoe jij het liefst in slaap valt en zoek een kussen dat daarbij past. Daarnaast is een goed matras minstens zo belangrijk, deze zorgt namelijk voor een goede ondersteuning van je rug. Word jij vaak wakker met pijn in je rug? Dan is het wellicht verstandig om je goed te laten adviseren in een beddenspeciaalzaak en een nieuw matras aan te schaffen.

Ruim je slaapkamer netjes op

Onderzoek heeft uitgewezen dat je lekkerder en beter slaapt in een schone en opgeruimde kamer. Probeer voortaan voor je naar bed gaat de laatste prullaria nog even op te bergen zodat je slaapkamer opgeruimd oogt. Je begint de volgende morgen ook veel lekkerder aan je dag als je opstaat in een nette kamer.