Posted on: juli 11, 2021 Posted by: admin Comments: 0
Opruimen

Ben jij ook altijd zo in de gloria als je thuis komt in een net opgeruimd en het liefst ook nog schoon huis? Nou dan ben je niet de enige. En het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat een opgeruimd huis zorgt voor een geordende mind. Het is dus niet gek als je het gevoel hebt dat je productiever kunt werken of studeren als je eerst even een grote schoonmaak hebt gedaan. Maar ondanks dat de gemiddelde Nederlander het heerlijk vindt om te leven in een opgeruimd huis, laten wij het toch ook vaak weer zover komen dat je huis niet opgeruimd is. Hoe zorg je er nu voor dat je eigenlijk iedere dag kan genieten van een opgeruimd huis? Hier volgen wat handige tips.

Probeer niet alles op een dag te doen

Ook al lijkt het nog zo handig om een vaste schoonmaak ochtend of -dag per week in te plannen blijkt het in de praktijk vaak niet zo te werken. Ten eerste zie je vaak al erg op tegen het schoonmaak- of opruimmoment want er staan wel heel veel taken op je lijstje die je allemaal nog moet gaan voltooien. Daarnaast duurt het vaak niet al te lang voordat er weer wat rommel ontstaat en als je er dan mee wacht om dit op te ruimen totdat je volgende opruimmoment aanbreekt is het vaak voordat je het door hebt alweer uit de spuigaten gelopen. Slimmer is het daarom op je to-do-list op te delen in kleinere taken en iedere dag iets te doen. Zo heb je iedere dag een voldaan gevoel en zie je er ook niet zo tegenop om er mee bezig te hoeven zijn.

Koop opruimboxen

Een mens heeft nu eenmaal veel spullen. Mocht je kinderen hebben dan zijn dit er nog meer. En hoe meer mensen in huis, hoe meer spullen overal kunnen rondslingeren. Er lijkt soms geen einde aan te komen aan het opruimen van andermans spullen. Een handige tip hiervoor is het aanschaffen van leuke opbergboxen of -manden. Tegenwoordig heb je zulke leuke manden, bijvoorbeeld van riet, die je maar al te graag in je interieur zet omdat ze simpelweg echte eyecatchers zijn. Hier kan je vervolgens gemakkelijk losslingerende spulletjes in opruimen, zo liggen ze niet in het zicht waardoor je huis direct een stuk meer opgeruimd lijkt.