Posted on: juli 11, 2021 Posted by: admin Comments: 0
Woonkamer

Je hoort het wel vaker een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. En het is ook echt zo. Een huis moet ook een plek zijn waar je tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis ook echt zo’n plek is? En misschien nog wel belangrijker, hoe zorg je ervoor dat het zo’n plek blijft? Wij hebben wat praktische tips voor je opgesteld.

Gebruik lichte kleuren

Als jij rust in je huis wilt creëren is het verstandig om niet al te veel drukke kleuren terug te laten komen in je interieur. Ga juist liever voor lichtere en aardse tinten zoals gebroken wit, taupe en beige. Houd je van kleur en vind je ook dat dit jouw huis juist gezellig maakt zorg er dan voor dat je je drukke kleuren terug laat komen in je accessoires en niet bijvoorbeeld als verf op de muur. Deze accessoires kun je immers veel makkelijk vervangen of even wegzetten dan die drukke kleur op de muur.

Less is more

En dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar we blijven er toch bij. Te veel spullen zorgen voor een rommelige uitstraling. Beoordeel je spullen op basis van wat je echt nodig hebt of waar je heel veel waarde aan hecht en wees niet bang om spullen die niet binnen die categorie vallen weg te doen. Je hoeft ze natuurlijk niet bij het afval te gooien maar kunt ze kwijt bij het goede doel of een kringloopwinkel.

Maak plaats voor planten

Er is nog nooit iemand slechter geworden van een beetje groen in huis. Naast dat planten je huis sfeervoller maken zorgen ze ook voor extra zuurstof en een connectie met de natuur. Het kalmerende effect dat planten hebben is werkelijk waar waanzinnig en ze creëren ongetwijfeld een oase van rust. Houd je meer van kleur dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie verse bos bloemen, want wie wordt daar nu niet vrolijk van?